Wikisource:Formate de avertizare

Sari la navigare Sari la căutare

Aceasta este o listă de mesaje de avertizare care pot fi folosite pentru notificarea utilizatorilor asupra anumitor abateri de la regulile și îndrumările proiectului.

Notă: deoarece aceste formate sunt puse pe extrem de multe pagini, se recomandă folosirea lor prin substituire utilizând comanda subst astfel: {{subst:test1}} (în cazul mesajului test1). Aceasta are ca efect substituirea formatului (care ar fi procesat de fiecare dată când ar fi generată pagina) cu conținutul său - astfel pagina devine statică, reducând încărcarea serverelor și crescând viteza cu care pagina respectivă se va afișa. În plus, se evită propagarea instantă a vandalismelor asupra formatelor pe toate paginile pe care acestea sunt introduse.

Mesaje de întâmpinare, invitație, rugăminte[modifică]

 
{{bunvenit}}
Bine ați venit la Wikisource, Formate de avertizare!

Vă mulțumim pentru interesul dumneavoastră pentru acest proiect. Sperăm să vă veți simți bine alături de comunitatea de aici. Dacă aveți nevoie de ajutor, vă recomandăm să consultați paginile de ajutor (în special Adăugarea textelor și manualul de stil al Wikisource). Puteți discuta sau adresa întrebări generale pentru comunitate la Scriptoriu. Portalul comunității cuprinde sarcinile cu care puteți ajuta dacă doriți.

Vă invităm să participați și la un scurt interviu.

{{subst:Invitație}}

Invitație[modifică]

Bine ați venit la Wikisource! Am remarcat contribuția dumneavoastră și țin să vă mulțumesc. După cum ați văzut, la acest proiect poate participa orice persoană bine intenționată.

Vă recomand să vă alegeți un nume de utilizator și să vă înregistrați. Deschiderea unui cont la Wikipedia nu costă nimic și nu necesită nici un fel de informații personale; în plus veți beneficia de o serie întreagă de avantaje: pagină personală, propria pagină de discuții, o listă de articole urmărite, posibilitatea de trimitere de imagini, protejarea adresei IP, etc.

Sper să vă placă acest proiect și să vă alăturați. Dacă aveți nelămuriri puteți vizita paginile Ce este Wikisource?, Ajutor și Portalul comunității sau mă puteți întreba la pagina mea de discuții. Vă aștept.

{{subst:Cont public}}

Cont public[modifică]

Din numele dumneavoastră de utilizator se înțelege că acest cont urmează să fie accesat de mai multe persoane. Întrucât pe Wikisource nu sunt permise conturile publice, vă rugăm să vă creați conturi distincte, astfel ca în spatele fiecărui nume de utilizator să existe o singură persoană răspunzătoare pentru toate intervențiile făcute prin contul respectiv. Pentru evitarea oricăror confuzii vă recomandăm să vă deschideți alt cont (sau, dacă aveți deja multe contribuții, să cereți schimbarea numelui de utilizator). În speranța că sunteți de acord cu respectarea regulamentelor, vă mulțumim pentru înțelegere și pentru contribuții.

{{subst:mesajevandal}}

Avertizarea vandalilor[modifică]

Vă mulțumim că participați la combaterea vandalismului de la Wikisource!

Vă rugăm ca după fiecare anulare a modificărilor rău-voitoare să adăugați pe pagina de discuție a vandalului mesaje de avertizare. În mod uzual sunt folosite mesajele {{subst:test1}}, {{subst:test2}}, {{subst:test3}}, {{subst:test4}}. Vă recomandăm să vedeți și lista completă a mesajelor disponibile. Adăugarea avertismentelor pe pagina de discuții îi anunță pe posibilii vandali că acțiunile dăunătoare nu sunt tolerate, și ajută administratorii să determine când este cazul ca unui utilizator să-i fie blocată posibilitatea de a modifica paginile. Încă o dată mulțumiri pentru că ajutați Wikisource să devină mai bună.

Mesaje de avertizare ușoară[modifică]

 
{{subst:Avertizare imagine|Nume imagine}}

Sursa și drepturile de autor ale imaginii Nume imagine

 • Ați trimis la Wikisource fișierul Nume imagine, care nu este însoțit de datele obligatorii — sursa imaginii și licența sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greșite. În această situație drepturile de autor sunt neclare.
 • Dacă dumneavoastră ați creat imaginea, precizați acest lucru; în caz contrar trebuie să menționați sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărții etc.) și să justificați folosirea fișierului la Wikisource.
{{subst:descriere}}

Descrierea modificărilor[modifică]

Vă recomandăm să completați întotdeauna rubrica de descriere a modificărilor efectuate. Această descriere le este foarte utilă celor care urmăresc evoluția paginii sau îi analizează istoricul. În lipsa descrierii există chiar riscul ca modificările pe care le faceți să fie interpretate ca vandalism și să fie anulate. Dacă spațiul disponibil în rubrica respectivă nu este suficient, puteți explica modificările în pagina de discuție. Vă mulțumim!

{{subst:tilde}}

Semnătură[modifică]

Vă rugăm ca atunci când faceți comentarii pe paginile de discuție ale articolelor sau utilizatorilor Wikisource, să adăugați și semnătura dumneavoastră. Este un lucru necesar la Wikisource și este foarte simplu de adăugat, trebuie doar să dați să tastați patru tilde ( ~~~~ ) și în mod automat se generează numele dumneavoastră precum și data și ora la care ați făcut comentariul. Vă mulțumim!

{{subst:Folosiți diacritice}}

Diacritice[modifică]

Bună ziua. Am observat că scrieți fără diacritice. La Wikisource se impune tuturor scrierea corectă atât a textului în limba română (inclusiv a literelor ă, â, î, ș, ț), cât și a cuvintelor din alte limbi.

Calculatorul vă permite selectarea limbii române la tastatură; aveți detalii tehnice la pagina aceasta. Dacă totuși din motive obiective nu puteți face acest lucru, interfața Wikisource vă oferă posibilitatea de a insera în text literele românești cu diacritice apăsând pe literele de sub caseta de editare. La fel puteți introduce și caractere specifice altor limbi.

Cu speranța că pe viitor veți scrie corect în mod sistematic, vă urez o zi bună și spor la scris!

Testarea sitului[modifică]

 
{{subst:test0}}

Teste[modifică]

Vă mulțumim că ați testat Wikisource și că ați refăcut singur pagina afectată. Pentru alte încercări vă rugăm totuși să folosiți cutia cu nisip. Puteți afla mai multe despre proiectul nostru la pagina de bun venit. Vă mulțumim!

{{subst:test1}}

■ Testul v-a fost anulat[modifică]

Testul dumneavoastră a funcționat, dar a fost anulat. Pentru alte încercări vă rugăm să folosiți cutia cu nisip. Vă invităm să citiți despre Wikisource dacă doriți să știți mai multe despre cum puteți contribui la biblioteca noastră. Vă mulțumim!

{{subst:test1|Titlul paginii}}

■ Testul v-a fost anulat[modifică]

Testul dumneavoastră de la pagina Titlul paginii a funcționat, dar a fost anulat. Pentru alte încercări vă rugăm să folosiți cutia cu nisip. Vă invităm să citiți despre Wikisource dacă doriți să știți mai multe despre cum puteți contribui la biblioteca noastră. Vă mulțumim!

{{subst:joke}}

■ Seriozitate[modifică]

Nu credem că cititorii vor gusta umorul din contribuția dumneavoastră recentă, considerând că aici încercăm să creăm o bibliotecă cuprinzând articole informative. Astfel, vă rugăm, să păstrați un ton serios. Pentru a afla cum puteți contribui la proiectul nostru, vă invităm să citiți pagina de bun venit. Vă mulțumim!

{{subst:nothanks|pagină}}

■ Drepturi de autor[modifică]

Vă mulțumim pentru contribuția dumneavoastră recentă la articolul pagină, dar la Wikisource nu pot fi acceptate materiale pentru care nu aveți drepturi de autor, fie de pe alte site-uri, fie din publicații tipărite. Vă invităm să citiți pagina de bun venit dacă doriți să aflați cum puteți contribui la acest proiect.

Dacă totuși sunteți titularul drepturilor de autor pentru materialul pe care l-ați introdus, vă rugăm să urmați instrucțiunile pentru autorii care doresc să ofere materiale Wikisource. Vă mulțumim încă o dată.


Poate fi considerat vandalism[modifică]

 
{{subst:test2}}

■■ Avertizare privitoare la teste în articole[modifică]

Vă rugăm să nu mai faceți experimente la Wikisursă. Asemenea teste ar putea fi considerate vandalism. Dacă vreți să faceți alte încercări, folosiți cutia cu nisip. Vă mulțumim.

{{subst:test2|Titlul paginii}}

■■ Avertizare privitoare la teste în articole[modifică]

Vă rugăm să nu mai faceți experimente la Wikisursă, cum ați făcut la pagina Titlul paginii. Asemenea teste ar putea fi considerate vandalism. Dacă vreți să faceți alte încercări, folosiți cutia cu nisip. Vă mulțumim.

{{subst:spam}}

■ Spam[modifică]

Vă rugăm să nu adăugați în paginile Wikisource legături către situri comerciale sau către siturile dumneavoastră personale, sau mesaje publicitare. Wikisource nu este un mijloc de publicitate sau o simplă colecție de adrese de internet. Dacă doriți să aflați cum puteți contribui la biblioteca noastră, aruncați o privire la pagina de bun venit. Vă mulțumim!

{{subst:blank}}

■ Nu ștergeți[modifică]

Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikisource . Când ștergeți un text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:

 • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsați nemodificată.
 • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecționați către pagina potrivită.
 • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceți la ultima versiune valabilă.
 • Dacă găsiți greșeli, vă rugăm să le corectați.

Pentru teste, folosiți cutia cu nisip. Informații despre cum puteți contribui la Wikisource găsiți la pagina de bun venit. Vă mulțumim!

{{subst:blank|Titlul paginii}}

■ Nu ștergeți[modifică]

Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikisource , așa cum ați procedat la Titlul paginii. Când ștergeți un text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:

 • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsați nemodificată.
 • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecționați către pagina potrivită.
 • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceți la ultima versiune valabilă.
 • Dacă găsiți greșeli, vă rugăm să le corectați.

Pentru teste, folosiți cutia cu nisip. Informații despre cum puteți contribui la Wikisource găsiți la pagina de bun venit. Vă mulțumim!

{{subst:etichete}}

■ Etichete de avertizare[modifică]

Poate neintenționat, printr-o modificare a dumneavoastră, ați eliminat unele formate de întreținere de la Wikisource.
  Când eliminați formate de întreținere, vă rugăm să vă asigurați că:

 • ați rezolvat problemele pe care le semnalează ele, sau
 • ați dat un motiv serios pentru eliminarea lor în sumarul modificării.
  Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, formatele au fost restaurate. Puteți consulta pagina de bun venit pentru a afla mai multe despre cum puteți ajuta la redactarea acestui proiect, iar dacă doriți să faceți experimente, puteți folosi cutia cu nisip. Vă mulțumim!


Avertisment[modifică]

 
{{subst:test3}}

■■■ Avertizare privitoare la teste în articole[modifică]

Vă rugăm să încetați! Dacă veți continua să vandalizați Wikisource vi se va ridica dreptul de a-i modifica paginile. Vă mulțumim!

{{subst:test3|Titlul paginii}}

■■■ Avertizare privitoare la teste în articole[modifică]

Vă rugăm să încetați! Dacă veți continua să vandalizați Wikisource, așa cum ați făcut la pagina Titlul paginii, vi se va ridica dreptul de a-i modifica paginile. Vă mulțumim!

{{subst:spam2}}

■■ Vă rugăm să încetați![modifică]

Dacă veți continua să folosiți Wikisource ca mijloc de publicitate, vi se va ridica dreptul de a-i modifica paginile.

{{subst:blank2}}

■■ Nu ștergeți[modifică]

Vă rugăm să nu ștergeți conținutul sau formatele din paginile Wikisource fără să specificați un motiv în câmpul pentru descrierea modificărilor. Ștergerile dumneavoastră nu par să fie constructive și au fost anulate. Vă rugăm să folosiți cutia cu nisip dacă doriți să experimentați. Vă mulțumim!


{{subst:R3R}}

Revenire[modifică]

Vă rugăm să nu mai faceți reveniri la versiuni anterioare fără a le discuta mai întâi! Această manieră de editare este considerată nerespectuoasă și neproductivă. Dacă veți continua, vi se va ridica dreptul de a modifica paginile Wikisource, conform regulii celor trei reveniri, potrivit căreia nimeni nu poate efectua mai mult de trei reveniri la un articol într-un interval de 24 de ore. Vă mulțumim!

{{subst:R3R2}}

A doua revenire[modifică]

Sunteți pe cale să încălcați regula celor trei reveniri la pagina [[{{{1}}}]]. Vă rog să încetați, altfel vi se va bloca accesul la modificarea paginilor.
{{subst:Obscen}}

Obscenități[modifică]

Vă rugăm să nu mai adăugați obscenități pe paginile Wikisource. Limbajul vulgar reprezintă o jignire la adresa contribuitorilor și vizitatorilor acestui site. Astfel de acțiuni sunt o formă de vandalism și, dacă veți continua, vi se va ridica dreptul de a modifica paginile Wikisource.
{{subst:FAP}}

Fără atacuri la persoană![modifică]

Vă informăm că la Wikipedia dorim să păstrăm o atmosferă civilizată și ca urmare nu tolerăm atacurile la persoană. Nu există absolut nici o scuză pentru a jigni, înjosi, amenința un utilizator sau a vă purta necuviincios. Mesajul de față v-a fost trimis pentru: lipsesc detalii concrete despre atac. Dacă veți continua acest comportament vi se va ridica dreptul de a modifica paginile proiectului. Vă mulțumim.

Avertisment final[modifică]

 
{{subst:test4}}

■■■■ Avertisment final privitor la teste[modifică]

Aceasta este ultima avertizare! La următorul act de vandalism vi se va bloca accesul la modificarea paginilor Wikisource.
{{subst:test4|Titlul paginii}}

■■■■ Avertisment final privitor la teste[modifică]

Aceasta este ultima avertizare! La următorul act de vandalism asemănător cu cel de la pagina Titlul paginii vi se va bloca accesul la modificarea paginilor Wikisource.
{{subst:R3R3}}

A treia revenire[modifică]

Regula celor trei reveniri vă permite să faceți maximum trei reveniri la o pagină dată într-un interval de 24 de ore, cu unele excepții precizate clar. Dacă nu încetați vi se va bloca accesul la modificarea paginilor. Aceasta este ultima avertizare.
{{subst:tpu4}}

Avertizare[modifică]

Acesta este ultimul avertisment. La următorul act de vandalism vi se va bloca accesul la modificarea paginilor Wikisource

Utilizator blocat[modifică]

 
{{subst:blocat|perioadă|motiv}}

Blocat[modifică]

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikisource. Termen: perioadă. Justificare: motiv.
Dacă credeți că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând formatul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj.