Sari la conținut

Wikisource:Proiecte

Paginile comunității Proiecte
Scurtătură:
WS:P
Această pagină explică ce este un proiect, oferă informații despre începerea unui nou proiect etc. Trebuie făcută distincția între un proiect local în cadrul proiectului Wikisource, parte a Fundației Wikimedia și alte proiecte lansate de acesta.

Un proiect wiki constă într-o colecție de pagini dedicate managementului unei anumite familii de informații conținute la Wikisource. Proiectul este locul de coordonare și organizare pentru adăugarea unor texte de amploare, dar și locul de dezbateri în privința întreținerii acestora.

Cum să pornești un proiect nou

[modifică]
  1. Citește Cele mai bune practici în cadrul proiectelor wiki(în engleză) pentru sfaturi în privința conducerii unui proiect.
  2. Crează pagina principală a proiectului, plasând-o în domeniul de nume "Proiect:", ca în exemplul Proiect:Biblia.
  3. Adaugă pagina proiectului categoriei Categorie:Proiecte

Sfaturi

[modifică]
  1. Identifică paginile aflate în legătură cu proiectul tău. O modalitate bună de a face asta este prin copierea rezultatelor afișate la verificarea paginilor care se leagă de cele mai importante articole ale proiectului tău.
  2. Crearea unei liste a sarcinilor care trebuiesc împlinite, pentru concentrarea și coordonarea eforturilor colaborative.
  3. Dacă este posibil, oferirea unor mostre ale rezultatelor proiectului, în așa fel încât utilizatorii să poată înțelege scopului proiectului.
  4. Reclamă! Comunică-le persoanelor interesate în mod particular sau adresează-te direct în Scriptoriu.
    • Crează un format identificabil pentru proiect și atașează-l la începutul paginilor rezultante ale acestuia.

Lista proiectelor

[modifică]

Aceasta este o listă a tuturor proiectelor înregistrate. Ești binevenit să participi contribuind la oricare proiect ți se pare interesant. Dacă un proiect ți se pare neglijat, simte-te liber să încerci încurajarea unei participări cât mai bine și dezvoltă proiectul mai departe în spiritul colaborativ prezent la Wikisource.

Proiecte destinate corecturii

[modifică]

Vezi și

[modifică]