Discuție Utilizator:Mvelam

Sari la navigare Sari la căutare
Salut, Mvelam şi bine ai venit la Wikisource! Îţi mulţumim pentru interesul tău în acest proiect; sperăm că te vei simţi bine alături de comunitatea de aici. Dacă ai nevoie de ajutor, te sfătuim să consulţi paginile de ajutor (în special Adăugarea textelor şi manualul de stil al Wikisource). Poţi discuta sau adresa întrebări generale pentru comunitate la Scriptoriu. Portalul comunităţii cuprinde sarcinile cu care poţi ajuta dacă doreşti. Dacă ai vreo întrebare, simte-te liber să mă contactezi în pagina mea de discuţie. --Rebel 1 noiembrie 2006 13:31 (UTC)

Topârceanu/Topîrceanu[modifică]

Salut. Te-aş ruga să arunci o privire la Scriptoriu şi să contribui la ajungerea la un front comun. Îţi mulţumesc în avans. Spor. --Rebel 19 noiembrie 2006 00:30 (UTC)

Implicare[modifică]

Ţin să îţi mulţumesc pentru contribuţiile tale la Wikisource în limba română. După cum se vede, nu avem foarte mare căutare în rândul utilizatorilor, însă mă bucur că din masa care ne vizitează ai răsărit dumitale. Aştept orice doleanţă pe care o pot satisface. Succes în continuare şi sărbători fericite. --Rebel 27 decembrie 2006 01:21 (UTC)

Te-aş ruga să îţi exprimi opinia în privinţa domeniului autorilor în pagina din titlul mesajului. Mulţumesc. --Rebel 28 decembrie 2006 18:18 (UTC)

Ştergerea materialelor protejate de drepturi de autor[modifică]

La mulţi ani, fericire, linişte sufletească, bucurii şi sănătate mai presus de orice. Te anunţ că am început ştergerea materialelor protejate, dar voi termina cu altă ocazie, fiind momentan prea dimineaţă pentru a produce ceva coerent. Să nu te sperie faptul că am şters foarte multe pagini, ele putând fi restaurate de către orice administrator la vremea lor. În situaţia probabilă în care vei dori să îmi acorzi o mână de ajutor, rogu-te doar să întrebi orice nelămurire ai avea, astfel încât să facem cât mai puţine modificări, pentru ca restaurarea articolelor să fie cât mai puţin problematică. Mai departe de-atât.. voi anunţa în Scriptoriu când voi termina. Succes. --Rebel 5 ianuarie 2007 03:41 (UTC)

Bun găsit. Articolele se pot recupera destul de simplu. În măsura în care nu s-a creat vreo nenorocire a bazei de date, un administrator poate vedea ce alte versiuni ale unui articol au existat, putându-le recupera prin intermediul unui click. Recuperarea, ca şi ştergerea lor, se poate face doar de către administratori.
Cât priveşte formatul copyvio, nu el este cel care împiedică modificarea paginilor. Administratorii pot bloca modificarea unor pagini. În termeni de wiki se numeşte protejarea unei pagini. Momentan prefer să protejez paginile autorilor ale căror opere se supun drepturilor de autor pentru a-i scuti pe utilizatorii neexperimentaţi de la crearea unor pagini care vor ajunge mai devreme sau mai târziu la coşul de gunoi.
În altă ordine de idei, te-aş ruga să te concentrezi pe autori ale căror opere pot fi găzduite la Wikisource (în genere pe autori decedaţi de mai bine de 70 de ani). Dacă ţii însă neaparat să adaugi o listă a operelor (şi nu operele în sine) în pagini protejate acest lucru este realizabil. Aştept veşti de la tine. Numai bine. --Rebel 6 ianuarie 2007 15:58 (UTC)

Mateiu Caragiale[modifică]

Greşeală completă. Voi repara îmediat. --Rebel 12 ianuarie 2007 01:45 (UTC)

Şolea[modifică]

Având în vedere că unele opere au fost adăugate de însuşi webmasterul saitului autorului, nu cred că se aplică drepturile de autor în acest caz, acesta acordându-şi astfel consimţământul. --Rebel 12 ianuarie 2007 02:18 (UTC)

Dante Alighieri[modifică]

Salve. Voiam să te întreb cărei surse aparţine cantul I din Paradis. Mersi. --Rebel 14 ianuarie 2007 11:15 (UTC)

Din ce văd eu reproducerea lor din acea sursă este perfect normală, ei cerând drepturi de autor doar asupra versiunii HTML şi asupra e-bookurilor găzduite şi (bănuiesc) create de ei. Am aranjat puţin pagina cu Divina Comedia. Dacă ai nelămuriri.. sunt prin preajmă. Şi te rog să mă anunţi printr-un mesaj aici de fiecare dată când îmi scrii vreun mail, că Wikisourceul îl verific mai frecvent decât acel mail. Spor --Rebel 14 ianuarie 2007 22:52 (UTC)

Biblia[modifică]

Salut şi mersi pentru ajutor. Te-aş ruga însă ca întotdeauna când adaugi un capitol nou să modifici ghilimelele, astfel încât să apară cele în limba română. Ai un buton disponibil în josul casetei de modificare pentru a le adăuga. Pentru exemple vezi capitolele adăugate de mine. Spor la treabă. --Rebel 20 ianuarie 2007 20:21 (UTC)

Pagina principală[modifică]

Nu ştiu dacă ai remarcat, însă creasem o variantă pentru pagina principală a saitului. E la stadiul de proiect, în sensul că nici măcar nu i-am propus lui Bogdan schimbarea sa, însă în orice situaţie aş vrea opinia ta despre ce ar trebui să cuprindă şi ce ar trebui să nu mai cuprindă. Varianta pe care am creat-o eu (inspirată după de.wikisource) este disponibilă la Utilizator:Rebel/Test. Numai bine. --Rebel 20 ianuarie 2007 20:26 (UTC)

Format pentru autor[modifică]

Salut. Aş avea rugămintea să mutăm formatul {{autor-Info}} la {{autor}}, din comoditate. Crezi că te descurci sau.. poate ai de obiectat în această privinţă? Mersi. --Rebel 24 ianuarie 2007 02:23 (UTC)

Ştergere/Ştergerer[modifică]

Salut. Am rugămintea ca pe viitor să foloseşti formatul {{şterger}} pentru paginile unde apare un evident non-sens, iar dacă nu este situaţia unei ştergeri rapide să adaugi pagina cu pricina în Wikisource:Propuneri pentru ştergere, dacă este necesară folosirea formatului {{şterge}}. Mulţumesc. --Rebel 3 februarie 2007 15:21 (UTC)

Autori incluşi în calendar[modifică]

Salut. Trec peste formalităţi. Eu am inclus în general în acele liste autori ale căror opere pot fi adăugate la ro.wikisource, respectiv autori care au scris în limba română sau care au fost traduşi în limba română, ferindu-mă de ceilalţi. Adăugarea lor în liste crează o pagină dorită (o pagină roşie). Crezi că vom avea vreodată o pagină de autor cu date despre aceştia? Dacă da, ce am include în ea, având în vedere că opera nu este în limba română? Mersi. Spor. --Rebel 17 februarie 2007 02:38 (UTC)

5.000+[modifică]

Felicitări, stimabile. Am depăşit volumul de 5.000 de articole existente. Îţi mulţumesc pentru ajutor. Ne mişcăm încet, dar bine. De la mine şi de la Zaraza.. numai respect. --Rebel 17 februarie 2007 03:12 (UTC)

Chiar Bogdan a fost, bineînţeles. Cum e procedura.. Wikisource are o variantă multilingvă, cuprinzând lucrări în orice limbă care nu are un proiect propriu. Bogdan a cerut mutarea paginilor în limba română de la proiectul multilingv (wikisource.org) către proiectul dedicat (ro.wikisource.org), ceea ce s-a şi materializat începând cu februarie 2005. Să ne citim de bine. --Rebel 17 februarie 2007 03:22 (UTC)

Cutia pentru zilele anului[modifică]

Salut. Am văzut că ai înlăturat eticheta pentru mărimea textului. N-ai vrea să reconsideri, totuşi? Era un plus pentru estetic, în sensul că se observa contrastul între ani şi titluri (Naşteri, respectiv Decese). Şi la italieni tot acest concept se foloseşte. Ce zici? Numai bine. --Rebel 17 februarie 2007 08:10 (UTC)

Aş avea nevoie sprijinul tău la Wikisource:Scriptoriu#Cerere pentru statutul de robot. Mulţumesc. --Rebel 18 februarie 2007 15:30 (UTC)

Categorizare[modifică]

Salut. Am nevoie de ajutorul tău. Caut să categorizez cu ajutorul robotului toate operele pe care le găzduim după genul literar (fabule, nuvele, romane, comedii ş.a.m.d.), însă nu sunt avizat în domeniu pentru a avea la dispoziţie o împărţire exactă a acestora. Am creat câteva subcategorii în cadrul categoriilor pentru genul liric şi cea a genul epic, însă mai departe de atât mă depăşeşte. Crezi că mă poţi ajuta? Numai bine. --Rebel 6 martie 2007 04:21 (EET)Răspunde[răspunde]

Data de naştere a Matildei Cugler-Poni[modifică]

Conform acestei surse data de naştere a autoarei este 3 aprilie. Această sursă însă atestă data naşterii drept 2 aprilie. După părerea mea ziua cu pricina este cea dintâi, cum sursa acelei atestări este Centrul de documentare "Dimitrie Gusti". Astept şi punctul tău de vedere. Cu bine, --Rebel 3 aprilie 2007 20:27 (EEST)Răspunde[răspunde]

Interviu[modifică]

Salve. Te-aş ruga să participi la acest interviu. Mersi. --Rebel 6 aprilie 2007 00:31 (EEST)Răspunde[răspunde]

Valea Albă - Gheorghe Asachi[modifică]

Salve. Mă tem că nu am o copie a cărţii şi nici măcar în format digital nu văd să găsesc. Voi mai căuta. O poţi adăuga în varianta în care o ai şi ne vom asuma riscul să greşim. Numai bine. --Rebel 13 aprilie 2007 03:44 (EEST)Răspunde[răspunde]

Părere[modifică]

Salve. În cazul în care opera este deosebit de mare, atunci ar fi indicat să o separăm în subpagini. Adaug-o totuşi integral în aceeaşi pagină şi mai vedem apoi. --Rebel 14 aprilie 2007 23:39 (EEST)Răspunde[răspunde]

Categorii Biblia[modifică]

Va rog sa adaugati si Categorie: Deuteronomul. Multumesc genudoc 25 mai 2007 20:50 (EEST)Răspunde[răspunde]

Proiect Biblia[modifică]

  1. Multumesc pt initializarea Psalmilor. In legatura cu stilul meu de lucru: am abordat aceasta metoda fiindca mi-am creat o rutina si mergea repede treaba :), dar ma voi opri inainte de Psalmi si voi incepe introducerea textului in capitolele create. genudoc 28 mai 2007 22:02 (EEST)Răspunde[răspunde]
  2. Din acest moment incep introducerea textului in paginile goale. genudoc 30 mai 2007 17:13 (EEST)Răspunde[răspunde]
  3. Mulţumesc! - genudoc 20 octombrie 2007 19:32 (EEST)Răspunde[răspunde]

Aurel Tita[modifică]

Am înţeles. Trebuie să treacă 71 de ani de la moartea autorului (sau a traducătorului, după caz), sau cât? --Mocu 31 mai 2007 00:23 (EEST)Răspunde[răspunde]

Confirmare[modifică]

Ai primit emailul de confirmare din partea lui Gheorghe Rafael Stefanescu in legatura cu publicarea cartii sale aici? As vrea sa continui proiectul fara amentitarea de 'stergerer' :) Teo 31 mai 2007 03:44 (EEST)Răspunde[răspunde]

Salut[modifică]

Nu doreşti să devii administrator aici? Nu ne-ar mai strica unul :)--Mishuletz 31 mai 2007 20:09 (EEST)Răspunde[răspunde]

Administrator[modifică]

Sărut mâinile. Mi-am luat libertatea de a te propune drept administrator pentru proiectul Wikisource în limba română. Te-aş ruga să indici acceptul tău la Wikisource:Administratori, în cazul în care acesta există. Mulţumesc. --Rebel 14 iunie 2007 14:33 (EEST)Răspunde[răspunde]

Scuze. Încearcă acum. --Rebel 16 iunie 2007 00:57 (EEST)Răspunde[răspunde]

Felicitări pentru numirea în funcţia de administrator al acestui proiectului! Sper să ai parte numai de succese. Cu drag, --Rebel 25 iunie 2007 17:49 (EEST)Răspunde[răspunde]

E-mail[modifică]

Sărut mâinile. Ţi-am scris un mail, de-ai avea vreme să-l citeşti.. Mulţumesc. --Rebel 25 iunie 2007 10:22 (EEST)Răspunde[răspunde]

Amintiri din România socialistă[modifică]

M-am uitat peste conţinutul articolului Amintiri din România socialistă şi am observat că este organizat în trei părţi, deşi cartea originală nu este structurată astfel. Mă gândeam că ar fi bine să restructurăm şi noi articolul în structura originală (prefaţă + 5 capitole + încheiere). Aş vrea să încerc să mut eu părţile respective (cu ocazia asta mă acomodez şi cu convenţiile folosite la Wikisource, pt că sunt oricum familiar cu principiile de la Wikipedia). Răzvan Socol mesaj 28 iunie 2007 19:15 (EEST)Răspunde[răspunde]

Am terminat modificările pe care intenţionam să le fac. Te rog uită-te şi tu dacă e în regulă şi în caz că eşti de acord că e mai bine aşa, şterge paginile Partea1, Partea2 şi Partea3. Răzvan Socol mesaj 29 iunie 2007 21:04 (EEST)Răspunde[răspunde]

Salve. Am creat un canal de IRC unde putem dezbate varii probleme în timp real. Cea mai simplă modalitate de a-l accesa este a-ţi instala Chatzilla întru navigatorul tău, în speranţa în care acesta este Mozilla Firefox. Contrar, pot sugera şi alte modalităţi. Te invit acolo. Spor. --Rebel 8 septembrie 2007 17:35 (EEST)Răspunde[răspunde]

Caragiale[modifică]

M-am gândit să contribui trimitând imagini ale paginilor operelor lui Caragiale care lipsesc. După ce vor fi transcrise textele, imaginile pot fi şterse. Am observat ca articolul A zecea muză există deja şi puteţi şterge imaginile pe care le-am trimis referitoare la acest text. Ar fi bine dacă ar mai exista contribuitori care să fie dispuşi să trimită fotografii cu texte care să poată fi pe urmă transcrise. --Emily 2 octombrie 2007 16:24 (EEST)Răspunde[răspunde]

Din păcate nu am scanner ca să scanez operele care lipsesc. M-am gandit sa le fotografiez si sa le trimit la Wikisursa pentru a fi disponibile celor care doresc sa ajute. Stiu ca sunt putini contribuitori, dar poate in timp gasim pe cineva dispus sa dea o mana de ajutor la transcriere. Poate pe viitor reusesc sa fac rost de un scanner si sa va ajut mai mult. Linkurile pe care le-am pus le-am verificat inainte, problema este ca unele lucrari diferite apar de cateva ori cu acelasi titlu. Dupa ce vom avea toate textele, se va clarifica situatia. Salutari, --Emily 3 octombrie 2007 18:43 (EEST)Răspunde[răspunde]

Acordul autorului[modifică]

Autorul şi-a dat acordul pentru publicarea textului, de aceea l-am trimis. Cred că este un text inedit despre generalul Ioan Boieriu şi ar fi bine să-l păstrăm. --Emily 26 octombrie 2007 15:18 (EEST)Răspunde[răspunde]

Din păcate, textul nu a fost încă publicat, de aceea puteţi să îl ştergeţi. Poate pe viitor autorul se va gândi să îl publice şi atunci, dacă ne va permite, îl vom aduce aici la Wikisursă. Salutări şi numai bine, --Emily 30 octombrie 2007 12:06 (EET)Răspunde[răspunde]

Salutări, da, este vorba despre w:Mihail Manoilescu, şi aveţi dreptate, nu este în domeniu public. Iulianu 8 noiembrie 2007 13:01 (EET)Răspunde[răspunde]

Lămurire[modifică]

Încerc să contactez autorul pentru a trimite un mesaj la info-ro@wikimedia.org să putem să publicăm şi noi la ro.wikisource opera dânsului. Întradevăr, nu ştiu dacă poezia a fost publicată în vreo carte sau revistă, dar are alte câteva cărţi care au fost publicate (la Editura Cartea Universitară) şi pe care le-a trecut în domeniul public. Cărţile acestuia se află pe mai multe saituri, inclusiv pe unul care ţine de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, sub egida Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei: e-librărie. Dacă eşti din Bucureşti, poate reuşeşti tu să îl găseşti. Cu stimă, Whiteman 9 noiembrie 2007 16:00 (EET)Răspunde[răspunde]

Cerere de recuperare[modifică]

Bună! Aş avea o rugăminte la dumneavoastră şi anume să recuperaţi textul paginii Amintiri despre Ioan Boeriu şi să-l trimiteţi la Wikiştiri sub acelaşi titlu. Acolo poate rămâne, deoarece nu există regula ca el să fi fost publicat înainte în vreo carte sau vreo revistă. Vă mulţumesc, --Emily 12 noiembrie 2007 12:46 (EET)Răspunde[răspunde]

Formate şi categorii[modifică]

Uită-te un pic te rog la pagina de discuţii a lui Rebel, acolo l-am întrebat câteva chestii. --Alex:D 17 decembrie 2007 17:01 (EET)Răspunde[răspunde]

Robot[modifică]

Sărut mâinile. Am setat robotul să adauge toate articolele din Wikisource:Colinde în categoria Categorie:Colinde. Nu va mai fi nevoie să pierzi vreme verificându-le individual. Găseşti raportul modificărilor la Special:Contributions/Robot. Numai bine. --Rebel 20 decembrie 2007 19:54 (EET)Răspunde[răspunde]

Tratate[modifică]

Buna seara,

Tratatele le impart din 2 motive:

  • usurinta editarii - textul complet are cateva sute de KB ceea ce poate creea probleme si este si foarte dificil de urmarit
  • consider ca ar putea exista oameni interesati de numai o parte a tratatului, o cautare specifica google sau pe wikisource va scoate mai intai sub-pagina respectiva.

Denumirile sub-paginilor le dau in functie de denumirea avuta in textul original al tratatului, asa cum l-am gasit pe situl UE. --Strainu 23 decembrie 2007 16:09 (EET)Răspunde[răspunde]

Imi pare rau, dar nu cred ca mi-ati inteles argumentatia - nu vad ce legatura are formatarea cu ce-am spus eu. Eu nu impart articolul in felul descris de dvs. - pe pagina principala textul ramane la fel, diferenta consta doar in sursa mai scurta si existenta sub-paginilor. În plus cred că scoaterea în evidenţă şi a articolelor ar încărca prea mult cuprinsul. In ceea ce priveste căutarea, cautati "Declaraţie" sau "Declaraţie Uniunea Europeană" pe sit şi o să înţelegeţi ce vreau să spun. Aici e şi o problemă de interfaţă: ar fi fost bine să existe ca la wikipedia un link spre pagina părinte pe subpagină.
Cu denumirile cu majuscule sunt de acord, o să le modific şi uniformizez.--Strainu 23 decembrie 2007 16:28 (EET)Răspunde[răspunde]
Nu e rea ideea de a ajunge la o uniformizare, o să propun la scriptoriu.--Strainu 23 decembrie 2007 18:47 (EET)Răspunde[răspunde]

Crăciun Fericit![modifică]

Permiteţi-mi să vă felicit cu ocazia frumoasei sărbători ce vine – Crăciunul – şi să vă doresc să vi se împlinească toate lucrurile pe care le doriţi împlinite! Cu wikirespect, Pro domo 24 decembrie 2007 17:50 (EET)Răspunde[răspunde]

Cei trei muschetari[modifică]

Textul l-am găsit pe net, însă din păcate nu este menţionat şi traducătorul. Se pare că am muncit degeaba... Oricum, mai voiam să întreb dacă se pot trimite şi variante audio ale poeziilor şi dacă intră şi acestea sub incidenţa drepturilor de autor.--Andynomite 26 ianuarie 2008 10:17 (EET)Răspunde[răspunde]

Cuore[modifică]

Nu stiam, credeam ca traducerile sunt considerate lucrari derivate (exact ca imaginile), si intra sub licenta sub care este si originalul. Traducatoarea este Clelia Bruzzesi. Nu sunt deloc sigur, dar s-ar parea ca a fost tradusa acum ceva timp. O sa zic daca este asa sau nu cand o sa aflu. diego_pmc 25 mai 2008 13:17 (EEST)Răspunde[răspunde]

Am gasit:
"Silvio Pellico, scriitor italian (1789—1854), petrecu mai bine de nouă ani în închisorile de la Spielberg, unde scrise cunoscuta sa carte: Le mie prigioni. Memorie(Închisorile mele. Memorii), 1837. A fost publicată în româneşte la 1878: Închisorile mele. Trad. de Clelia Bruzzesi. Înainte de Pellico, la Spielberg a fost deţinut, timp de douăzeci şi şase de ani, poetul croat Mateša Kuhačević (1697— 1772), în urma mişcărilor antiaustriace din 1746. Tot aici, în 1789, a fost închis Alexandru Ipsilanti, fost domnitor al Ţării Româneşti (1774—1782)."[1]

Mai multre detalii se pot gasi in Cuore, la "Nota traducatoarei":
"Absolventă a Şcolii Centrale din Craiova, mi-am început cariera profesională la Şcoala Măriei sale Doamna Elisabeta Ştirbei şi de la şaptesprezece ani până la vârsta înaintată în care am ajuns, mi-am petrecut mereu viaţa în mijlocul copiilor, iubindu-i şi povăţuindu-i spre bine."
Nota intrega este de o pagina, asta e doar un fragment, dar oricum nu cred ca este nevoie de un articol enciclopedic, ci doar de detalii mici. diego_pmc 25 mai 2008 16:32 (EEST)Răspunde[răspunde]

Proza[modifică]

Presupun ca sunteti admin aici. Puteti sa ma ajutati cu un lucru? Am scris despre ce e vorba aici (sectiunea Cuore). diego_pmc 25 mai 2008 16:38 (EEST)Răspunde[răspunde]

Dvs. vi se afiseaza corect? Mie tot asa imi arata. Am golit si cacheul, si tot, dar nu merge. O mai fi ceva de copiat in afar de...
.prose {
width:35em;
margin:0px auto;
text-align:justify;
}

Am mai golit cache-ul inca o data si a mers. diego_pmc 26 mai 2008 15:56 (EEST)Răspunde[răspunde]

Clelia Bruzzesi[modifică]

Nu stiu inca cand s-a nascut, cand a murit, etc, dar stiu ca avea o "varsta inaintata" si ca traducerea a fost facuta cand A. I. Odobescu era inca in viata, deci in cel mai extrem caz traducerea a fost facuta in 1895, deci oricum ar fi, traducerea este in DP. O sa ma mai uit dupa date, desi trebuie sa spun ca nu e prioritatea mea. diego_pmc 27 mai 2008 11:21 (EEST)Răspunde[răspunde]

/* {{cap pagină}} */
table.headertemplate {
	width:100%;
	margin-bottom:5px;
	border:1px solid #ADA;
	background:#E4F2E4;
	text-align:center;
	font-size:0.9em;
}

Adaugati, var rog, codul de mai sus in MediaWiki:Common.css...
Si ar mai fi ceva: am vazut ca sunt doar trei admini aici, dintre care doi inactivi. Imi acordati drepturi de admin, va rog, pt. ca as vrea sa fac niste schimbari la Wikisursa de care am nevoie de drepturi de administrator (spre exemplu codul de mai sus), si cum nici dvs. ori nu aveti timp ori din alt motiv, nu sunteti chiar asa activ, as dori daca se poate sa-mi acordati acest statut. diego_pmc 28 mai 2008 10:25 (EEST)Răspunde[răspunde]

Un raspuns va rog (ati vazut mesajul), chiar daca este unul negativ. Daca va indoiti de intentiile mele, putem intreba lumea la Wikipedia, din moment ce aici nu prea e nimeni activ. diego_pmc 28 mai 2008 22:26 (EEST)Răspunde[răspunde]

Scopul este actualizarea paginii Format:Titlu. In legatura cu statutul de admin, nu-l vreau neaparat, atat timp cat puteti sa-mi raspundeti rapid la cereri (adica in jur de o zi, sau mai putin). Stiu ca nu asa se face, dar ceilalti doi administratori nu par a mai fi activi, asa ca am cerut aici. Daca nu credeti ca puteti sa ma asitati cateva zile/ o saptamana, in eventualitatea in care mai am cereri, indicati va rog pagina unde se fac cereri de administator ca la carte. diego_pmc 31 mai 2008 18:05 (EEST)Răspunde[răspunde]

M-am uitat la procedura de nominalizare, pe care am gasit-o din intamplare. Deci, cum ma inscriu, din moment ce pagina este protejata? Si daca am inscriu, voteaza doar adminii (adica doar dvs, pt. restul sunt inactivi), sau si utilizatorii, care apropo, nu par foarte implicati? diego_pmc 2 iunie 2008 00:39 (EEST)Răspunde[răspunde]
Postul de administrator nu ma intereseaza in sine, asa ca daca puteti sa ma ajuati, puteti sa scoateti nominalizarea (mai ales ca pagina e tot protejata). Motivul pentru care am cerut, si pentru care am dat si un "termen limita" pt. raspuns, este faptul ca tonul dvs din comentariile anterioare ma facea a cred ca nu prea mai sunteti interesat de proiect. Deci, nu postul de admin ma intereseaza; as dori totusi daca se poate sa fie actualizat .css-ul. Cum am spus, actualizarea este necesara, pt. a putea actualiza Format:Titlu, dupa modelul de la WS:en. Cel de la EN arata exact la fel, doar ca re mai multe functii, si include si parametrul "traducator" (pt. Cuore, si probabil altele).
Daca stiti destul Wiki incat sa actualizati formatul, fara sa actualizati .css-ul, pe mine nu ma prea afeacteaza pe care dintre cele doua le alegeti.
Totusi probabil ar fi mai bine sa actualizati css.-ul in schimb, in primul rand ca este mai usor decat sa rescrieti codul de la format, iar in al doilea rand, atunci cand se apasa butonul pt. a vedea un text simultan si in romana si in engleza (sau alta limba), nu se va afisa corect, fara .css actualizat.[1] diego_pmc 3 iunie 2008 09:38 (EEST)Răspunde[răspunde]

Anecdote[modifică]

am căutat anecdotele şi dau de o pagină goală sunt nou în branşă dar...

  • mă întreb cum vreţi să vă apară anecdotele dacă nu ca o listă sub forme teme după diferite criterii de clasificare altfel o să vă apară cu timpul o mulţime de anecdote şi sunt curios cum o se le clasificaţi. --1947c 5 septembrie 2008 23:02 (EEST)Răspunde[răspunde]

Despre Pavel Coruţ[modifică]

Salut, Mvelam

Din nou, paginile acestui autor sunt şterse din Wikisource, şi încă fără vreo avertizare prealabilă. Întrebarea mea este: de ce acest tratament?

Treaba cu autopromovarea prin editură e simplă: editura a fost creata de dl. Coruţ din motive strict pragmatice (respectiv, pentru a putea edita / reedita o lucrare oricând e nevoie, fără a fi la cheremul altor edituri şi fără a renunţa la controlul complet asupra lucrărilor proprii). Aşadar, nu a creat în nici un caz editura în scop de autopromovare, ci de promovare (a unor idei, concepte, lucrari stiintifice etc.). Da, editura poartă numele "Coruţ Pavel", iar domnul Coruţ e unic asociat. Ce e în neregulă aici? Dacă se numea "Editura Monica", sau "Editura Cărţilor cu Preţuri Mici", sau "Editura Colacului de Salvare", nu era acelaşi lucru?

În ce priveşte textele publicate de mine pe Wikisource: aşa cum am menţionat înca din notele adăugate la texte, am acordul domnului Coruţ pentru a publica aceste texte, şi am făcut lucrul acesta la rugămintea sa. Textele au fost postate aici pentru ca ideile şi ipotezele prezentate în ele să fie accesibile cat mai multor persoane gratuit, deoarece sunt de o importanţă covârşitoare pentru dezvoltarea viitoare sănătoasă a societăţii româneşti. Informaţiile sunt argumentate de un om cu experienţă, care a studiat personal tot ce prezintă ca dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale. După ce a scris 122 de cărţi şi a vândut peste şase milioane de volume, nu cred că se mai pune problema de promovare sau autopromovare. Citeşte textul publicat pe Wikisource, din volumul "Taina Muntelui Ascuns" şi vei vedea că am dreptate în a susţine păstrarea online a textelor, şi că astfel de informaţii merită aduse la cunoştinţa publicului prin toate mijloacele posibile.

Dă-mi de ştire ce anume, din textele respective, reprezintă autopromovare, pentru a îndepărta secţiunea respectivă dacă e nevoie - astfel încât textele respective să-şi găsească locul aici.


Îţi doresc numai bine!

Alexandru Rusu - Thyamarkos 22 septembrie 2008 13:12 (EEST)Răspunde[răspunde]


Frontierele Românilor[modifică]

Aveţi dreptate. Nu sunt eu autorul lucrării. Dl Alexandru Gabriel Filotti, care trăieşte în Canada, a publicat cartea în România. Dorind să o pună pe internet, m-a rugat să explorez posibilităţile de a face aceasta. I-am sugerat să-şi pună volumul pe Wikisource. Ceea ce am făcut este un început, pentru a-i arăta cum ar apare volumul, urmând ca domnia sa să-şi dea acceptul.

Problema este că nu ştiu exact sub ce formă are materialul de bază. Există, bineînţeles versiunea tipărită şi autorul are şi manuscrisul, pe care nu ştiu dacă îl are în formă dactilografiată sau pe suport magnetic. Am încercat să scanez versiunea tipărită fără rezultate satisfăcătoare. Dacă aveţi cunoştiinţă de un software care să scaneze cu rezultate bune în limba română sau dacă aveţi alte sfaturi, v-aş fi recunoscător. Altfel ar însemna că întreg volumul ar trebui introdus manual, ceea ce nu este o soluţie foarte practică.

În orice caz, vă asigur că iniţiativa este făcută la solicitarea autorului, căruia i-am comunicat că trebuie să-şi dea acceptul de publicare în condiţiile Wikipediei, condiţie cu care s-a declarat cu totul de acord. Pentru moment este doar un test şi lungimea textului nu depăşeşte lungimea unui citat, deci nu este vorba încă de a violare a drepturilor de autor. Vă asigur că mă voi ocupa de problema acceptului autorului. Vă rog de asemenea să mă contraziceţi dacă nu am dreptate, dar după interpretarea mea a regulilor Wikisource, dacă este vorba despre un volum tipărit în România, el îşi găseşte locul în Wikisource. Nu aş vrea să dau indicaţii greşite.

Mulţumindu-vă pentru sesizare,

Cu deosebită stimă Afil 4 decembrie 2008 20:56 (EET)Răspunde[răspunde]


În continuarea discuţiei anterioare, autorul lucrării mi-a confirmat că doreşte să pună volumul său pe internet. Mai sunt unele detalii care trebuie să le lămuresc cu domnia sa şi evident trebuie să se decidă şi dacă doreşte să le pună pe Wikisource - ceea-ce l-am sfătuit să facă - sau preferă altă soluţie.
V-aş fi recunoscător dacă, între timp, aţi avea posibilitatea de a-mi indica unde pot găsi un model de eliberare a conţinutului pentru domeniul public. Ştiu că Fundaţia Wikipedia este destul de cârcotaşe în privinţa autorizaţiilor de utilizare şi am avut experienţa neplăcută (în legătură cu anumite imagini) ca, după ce am cerut acceptul unor autori de a utiliza în Wikipedia fotografiile lor, să fiu atenţionat că autorii respectivi nu redactaseră scrisoarea de accept cu formularea exactă care era dorită. De asemenea nu mi-e clar dacă declaraţia respectivă trebuie redactată în limba română sau în limba engleză.
Îmi cer iertare de a vă plictisi cu aceste întrebări, dar din moment ce am fost contactat de autor, cerându-mi sfaturi cum ar putea să-şi pună lucrarea pe internet, aş prefera să-i dau indicaţii corecte.
Cu deosebită stimă Afil 16 decembrie 2008 05:49 (EET)Răspunde[răspunde]

Sărbători fericite[modifică]

Thumb
Thumb

--Mishuletz 24 decembrie 2008 20:08 (EET)Răspunde[răspunde]

Scânteind[modifică]

Linia 12: este ‚Scânteind‘ sau ‚Scânteiind‘? ‚Scânteiind‘ (cu doi ‚i‘) este corect din punct de vedere ortografic (cel puțin modern). Este ‚Scânteind‘ arhaic? -onwardz

Forma corectă este "Scânteind" şi nu este o formă arhaică! Nu ştiu unde aţi găsit că "Scânteiind" este "forma corectă din punct de vedere ortografic modern"! Când aveţi dubii încercaţi să consultaţi Dicţionarul explicativ al limbii române. Mvelam 26 decembrie 2008 16:29 (EET)Răspunde[răspunde]
Greșeala mea. Am găsit ‚scânteiind‘ aici: www.verbix.com Languages: Romanian: scânteia. Mulțumesc! —onwardz 2008-12-26 21:55 UTC

Sărbători faine[modifică]

Să ai Sărbători faine!--Dorin Stef 27 decembrie 2008 12:23 (EET)Răspunde[răspunde]

Autorizaţie drepturi de autor[modifică]

În urma discuţiilor anterioare, am luat legătura cu autorul lucrării care mi-a transmis autorizarea de publicare pe Wiskisource conform licenţei CC-BY-ND-3.0.


AUTORIZAŢIE

SUBSEMNATUL ALEXANDRU GABRIEL FILOTTI, DOMICILIAT ÎN CANADA, ONTARIO L6M 3S7, OAKVILLE, 2253 PROUDFOOT TRAIL, AUTOR AL CÃRŢII: FRONTIERELE ROMÂNILOR, VOLUMUL 1 ºi II, APÂRUTÃ SUB ÎNGRIJIREA MUZEULUI BRÃILEI, EDITURA ISTROS ÎN ANUL 2007, AUTORIZEZ PE DOMNUL ANDREI FILOTTI, DOMICILIAT ÎN U.S.A., VA. 22201-2503, ARLINGTON, 1301 N. COURT HOUSE Apt. # 806, SÃ FACÃ TOATE DEMERSURILE NECESARE ÎN VEDEREA OBŢINERII LICENŢEI DE TIPUL: ATRIBUIRE - FÃRÃ OPERE DERIVATE (Attribution No Derivatives), NECESARÃ PUBLICÃRII CÂRŢII PE INTERNET.

DEASEMENEA AUTORIZEZ PE DOMNUL ANDREI FILOTTI, CA ÎN SCOPUL PUBLICÃRII CÃRŢII PE SITUL WIKISOURCE, SÃ ADUCÃ TOATE MODFICÃRILE NECESARE FORMATULUI EXISTENT.

ALEXANDRU GABRIEL FILOTTI 2009-01 -03

Din pacate, adresa de e-mail pe care mi-aţi indicat-o în corespondenţa anterioară nu funcţionează. Poate puteţi să mă încunoştiinţaţi ce trebuie să fac cu autorizaţia de care am obţinut-o pentru ca totul să fie în regulă. După cum aţi putut observa, în afara unui capitol de test nu am continuat cu introducerea volumului pe wikisource, pentru a nu încălca regulile. Dar acum, după ce am obţinut autorizaţia necesară aş dori să continui cu operaţia.

Cu mulţumiri anticipate Afil 27 ianuarie 2009 22:38 (EET)Răspunde[răspunde]


Mulţumesc pentru mesaj. Am luat legătura cu AdiJapan.Afil 29 ianuarie 2009 04:20 (EET)Răspunde[răspunde]
Am discutat cu autorul care a fost de acord să modifice tipul de licenţă pentru introducerea volumului. Trebuie să recunosc că consider condiţiile pe care le impune Wikimedia pentru lucrările de pe Wikisource sunt prea restrictive şi că sunt contraproductive. Dacă ar fi fost vorba despre o lucrare a mea aş fi inclus-o în proiectul Gutemberg, care acceptă licenţe de tip Creative Commons. Dar autorul şi-a indicat preferinţa pentru Wikisource şi a acceptat condiţiile. Voi face corecturile de rigoare în transmiterea scrisorii de licenţă. Cu stimă. Afil 1 februarie 2009 04:28 (EET)Răspunde[răspunde]
Mulţumesc pentru indicaţie. Mai sunt multe de făcut până când lucrarea să fie în stare acceptabilă. Dar mă voi ocupa şi de formatele de care vorbiţi. Dar cred că va mai trece vreme până elimin toate greşelile de dactilografiere şi de ortografie şi până uniformizez modul de scriere a numelor proprii. Oricum, aveţi în vedere că lucrarea este departe de a fi terminată. Dacă mă voi lovi de dificultăţi pe care nu reuşesc să le rezolv, vă voi întreba.Afil 6 februarie 2009 18:23 (EET)Răspunde[răspunde]

Rugăminte[modifică]

Salut. Aş fi interesat să depun o candidatură pentru a primit statutul de administrator aici. Din păcate, pagina cu pricina a fost protejată. Aştept îndrumări. Mulţumesc. --Mr. man 13 ianuarie 2010 20:49 (EET)Răspunde[răspunde]

Scuzaţi-mă domnule dar aţi putea vă rog să mă nominalizaţi dvs.? Cu stimă, --Mr. man 14 ianuarie 2010 12:30 (EET)Răspunde[răspunde]
Bine, poate în viitor o să fac faţă acelor lucruri, chiar dacă ştiu ce-i aia admin, mă calmez. Toată stima, --Mr. man 14 ianuarie 2010 17:52 (EET)Răspunde[răspunde]

Rugăminte[modifică]

Vă rog când anulaţi modificare cuiva să avertizaţi persoana respectivă, altfel se vor înfumura şi vor continua cu prostiile. Vă mulţumesc. --—Mister talk 23 ianuarie 2010 22:54 (EET)Răspunde[răspunde]

Bună ziua, Mvelam. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Dany_123.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.


Nicolae Iorga[modifică]

Anul viitor va intra în domeniul public opera lui Nicolae Iorga. A scris enorm, fapt pentru care o să ia ani întregi până reuşim să aducem aici măcar opera principală. Voiam să-ţi cer părerea dacă e bine să încep să introduc din textele care se află deja pe internet pe pagina mea de lucru, iar în ianuarie să le mutăm unde trebuie. --Alex:D 19 septembrie 2010 19:14 (EEST)Răspunde[răspunde]

Articole[modifică]

Iti propun sa semi-protejezi unele pagini ca sa nu mai poata fi vandalizate de unii anonimi. Daca ai esti de acord si ai nevoei de ajutor ma ocup eu.Ionutzmovie 22 octombrie 2010 16:40 (EEST)Răspunde[răspunde]

Se pot include texte scrise de autori străini?Ionutzmovie 31 octombrie 2010 22:43 (EET)Răspunde[răspunde]
Da, dar traducerile în română nu sunt lucrări derivate şi automat sub copyright?Ionutzmovie 2 noiembrie 2010 17:55 (EET)Răspunde[răspunde]
Ai uitat să scoți eticheta {{copyvio|2011}} de pe pagina Autor:Nicolae Iorga.Ionutzmovie 7 ianuarie 2011 17:27 (EET)Răspunde[răspunde]

Diacritice corecte[modifică]

Salutare. Cum o mai duci? :)

Vroiam doar să-ţi spun că se discută la w:Discuție Wikipedia:Sfatul Bătrânilor despre proiectele surori.--Mishuletz 30 ianuarie 2011 21:47 (EET)Răspunde[răspunde]

Părere[modifică]

Frumos că dai pe-aci. N-ar fi rău să se uite cineva din când în când, ca să nu scriu (fac) prea multe prostii dar Rebeluş (care este de fapt de vină) se pare că nu are timp pe moment.

Deci ce părere ai despre chestia cu paginele index (Index:Profile_literare.djvu). Mi se pare o metodă interesantă pentru noi veniţi: utilizatori mai experimentaţi (ca tine) ar putea să stabilească regulele de transcriere şi alţii (ca mine de exemplu :)) nu trebuie decât să se uite din stânga în drepta şi să compare textul. --Mishuletz 8 aprilie 2011 18:01 (EEST) Eu eram de părere că textul nu trebuie să fie exact ca în cartea sursă. Din cărţile vechi sunt puţine scrise cu litere latine, deci o transcriere unde se urmează reguli exacte ar fi mai utilă decât originalul. Deasemenea când am introdus poezii de Alecsandri de curând, am făcut astfel luînd sursa originală şi adaptând forma (cum am văzut la celelalte poezii) la limba curentă. Totuşi ca utilizator inexperimentat în limba şi literatura română este posibil că am făcut multe gafe. --Mishuletz 8 aprilie 2011 18:46 (EEST)Răspunde[răspunde]

Eu am introdus această carte a lui Demetrescu ca să experimentez pe ea. Am fost uimit că crearea automată a paginilor .djvu a funcţionat cu toate că nu avem încă create spaţiile de nume index şi pagină. Înainte să le creăm trebuie se ne hotărâm cum numim spaţiul de nume pagină şi spaţiul nostru de nume pricipal (numit acum tot pagină). Formatul index introdus de mine este tăiat cu toporul din cel german (m-am uitat şi la cel francez) şi nu mă mândresc deloc cu el. Ce aveam eu de gând iniţial era să-l finises după ce mă pricep mai bine. Aş, intre timp am avut satisfacţia să-l văd pe Neniţescu făcut de rahat pentru Pui de lei, ştiu cine a fost Jean Secund, am învăţat că Ion Gherea este mai mult un psiholog decât critic estetic, dar, am uitat tot ce citisem despre: Extension:Proofread_Page. Deci trebuie s-o iau de la început; aşa că: ai o carte preferată la www.archive.org? :))--Mishuletz 8 aprilie 2011 21:04 (EEST)Răspunde[răspunde]

Spații de nume[modifică]

Nu știu dacă problema este numai pe calculatorul meu dar în ultimul timp uneori la mine se schimbă toată interfața. Și mai nou nici paginile djvu nu mai funcționeasă corect (nu se mai afișează în dreapta sursa). Dar din capul locului ne lipseau spațiile de nume index și pagină. O să incerc să contactez pe cineva de la meta. Mai era totuși o mică problemă: dacă adăugăm noul spațiu de nume pagină, ce facem cu spațiul de nume pricipal (numit acum tot pagină), schimbăm în text (cum e la fr.ws) sau text-sursă (cum este la de.ws, dar într-un cuvânt) sau lăsăm ambele spații cu același nume (page la en.ws)?

Mă intrebam deasemenea dacă vrei să comunicăm prin mail (sau altcumva) pentru că o să am multe întrebări.Mishuletz 9 mai 2011 16:02 (EEST)Răspunde[răspunde]

Am cam chiulit în ultimul timp dar în sfârșit s-a mișcat ceva cu spațiile de nume: vezi bugzilla:29190. Am cerut în plus și un spațiu de nume pentru autori. Ne mai trebuie altceva? am văzut că la pt.ws au un spațiu special pentru traduceri un se traduc întregi romane. Salutare.--Mishuletz 29 mai 2011 17:10 (EEST)Răspunde[răspunde]
Cea mai mare parte din muca la Mos Teaca a fost facuta de AlexD (vezi pg. mea de discutii). Deci lauda-l pe el :)--Mishuletz 1 iunie 2011 13:24 (EEST)Răspunde[răspunde]

Salutare. Din 8 iulie avem deci 3 spații de nume noi: autor, pagină și index. Între timp, supratensiunea de la un trăznet mi-a distrus calculatorul personal. Deci nu pot ajuta decât f. puțin. Numai bine.--Mishuletz 14 iulie 2011 11:50 (EEST)Răspunde[răspunde]

Autori[modifică]

Am fabricat o expresie (urâtă, dar fucțională) pentru determinarea automată a numărului de autori. Poți să te uiți și la categorie:Ștergerer? Numai bine.--Mishuletz 22 septembrie 2011 09:26 (EEST)Răspunde[răspunde]

Legi[modifică]

Bună, nu am redactat până acum la wikisursă și am unele neclarități. Am observat că proiectul include și unele legi, dar pot scrie și hotărârile și moțiunile zemstvelor (consilii județene pe atunci) ținuturilor Bălți și Soroca în favoarea unirii? Presupun că la wikisursă nu poți adăugă orice document emis de autoritățile locale, însă cele de mai sus se referă la un eveniment important din istorie. --Avereanu (discuție) 16 ianuarie 2013 09:17 (EET)Răspunde[răspunde]