Wikisource:Scriptoriu/Arhivă/2007/03

Warning Aceasta este o arhivă de discuții creată în martie 2007, deși este posibil ca nu toate mesajele să dateze din acea lună. Vă rugăm să nu adăugați comentarii noi în această pagină. Vedeți discuția curentă sau indexul arhivei.

Fotografii[modifică]

întrebare vis a vis de fotografii făcute portretelor sau altor tablouri vechi unde pictorul este decedat de mult. Normal ar fi să se aplice dreptul de autor și acestor poze pentru că majoritatea fotografilor au acest drept de autor. Sau mă înșel? Karin 28 februarie 2007 14:02 (EET)[răspunde]

Este de la sine înțeles. --Rebel 4 martie 2007 06:58 (EET)[răspunde]

Bradul[modifică]

de Alecsandri și Coșbuc. Titlul are nevoie de dezambiguizare. Unde găsesc procedeul? O să urmeze sigur și altele și vreau să le rezolv singură.Karin 28 februarie 2007 15:39 (EET)[răspunde]

Vezi Manualul de stil. Succes. --Rebel 2 martie 2007 04:23 (EET)[răspunde]

Vreau să contribui prin fonduri și muncă la acestă enciclopedie[modifică]

Salut! Foarte frustrant până acum.. când scriu aceste rânduri.. am căutat de mi-au sprit capacele undeva unde să scriu. Nu e nimic clar. În fine.. să trecem la subiect.

Am petrecut ceva timp pe pagina cu regulamente și altele și vreau să ajut cum pot aici. E o treabă f oarte bună.

Ca să ne cunoaștem.. mă numesc Dixon (belive it or not; vă trimit jpeg cu buletinul) și vreau să ajut aici, să scriu articole, să traduc. Deocamdată vreau să găsesc o persoană de contact, care să mă lumineze cu mai multe detalii. Cum comunicați voi... cine sunt cei de sus, ce articole vreți să postați (înțeleg că orice, dar să dea subiectele cineva). Nu înțeleg dacă orice articol de aici merge modificat de oricine care intră?! (nu mi se pare rea chestia, ba mai mult.. e bine că mai poate altcineva care nu vrea să-și bată capul să adauge câte ceva, dar există și posibilitatea să strice, dar oricum .. lăsați-o așa).

Cu cine pot sta de vorbă 20 de minute.. să pun setul de întrebări?

Vreau să ajut, momentan sunt student la Litere în București, dacă e nevoie voi lua și articole în engleza să le traduc aici corect și să le scriu cu diacritice.

Aștept răspuns.. Multumesc anticipat. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 89.40.222.84 (discuție • contribuții).

În primul rând, trebuie să știi că Wikisource este o bibliotecă, nu o enciclopedie. În termeni comuni, Wikisource conține ce a scris autorul X, spre deosebire de Wikipedia, care conține detalii biografice legate de autorul X.
În al doilea rând, ne poți ajuta pe trei căi: adăugând texte noi (aflate în domeniul liber; altfel spus, al căror autor a decedat în urmă cu cel puțin 71 de ani), modificând texte actuale (adăugând diacritice, ghilimele, linii de dialog, formate etc.) și/sau prin traducerea unor texte aflate în domeniul public. Îți pot vorbi pe larg despre toate cele trei ipostaze, dacă este nevoie.
Mai departe, a-ți dezvălui identitatea este complet opțional. Majoritatea utilizatorilor din spațiul wiki operează prin intermediul pseudonimurilor, cum rareori este apreciată persoană care depune munca pe măsura colectivului care formează comunitatea cărui aparține articolul în discuție. Cu alte cuvinte, pentru noi este mai important ce faci decât cine ești.
În al patrulea rând, fiind un proiect creat de Fundația Wikimedia, articolele găzduite aici pot fi modificate de către oricine, în bine sau în rău, bineînțeles. Din fericire, o modificare rău-voitoare (numită vandalism) poate fi anulată prin intermediul unui click.
În final, proiectul Wikisource este compus din indivizi egali, variind doar în funcție de experiența și privilegiile acestora. Drept urmare, clasamentul ar fi următorul: tu, utilizatori experimentați și administratori. Te sfătuiesc să iei în seamă sfaturile celor mai experimentați decât tine, fie ei administratori sau nu. Așteptăm toate întrebările tale în cadrul acestei pagini. Succes. --Rebel 4 martie 2007 07:25 (EET)[răspunde]