sub Dealul Mitropoliei.
Noul domn ordonă să vină căruciorul de poștie, cu patru cai, de curier, și scrise la Craiova, mumii sale, vorniceasa Ecaterina Bibescu, că, cu voința lui D-zeu și cu binecuvântarea ei, s-a ales domn, cu 131 voturi. Boierii salutară pe vorniceasa Bibescu într-o scrisoare iscălită de toți câți se aflau acolo. A doua zi, dimineață, oștirea toată, aflată în garnizoană, a făcut jurământul în cazarmă, față cu marele spătar Const. Ghica, fratele fostului domnitor, Alex. Ghica. Iată o pildă de cum se supuneau vechii boieri legiuirilor țării.
Domnia acestui bărbat a fost foarte înțeleaptă, pretutindeni s-au făcut înfrumusețări, precum și îmbunătățiri în armată. Cu ocazia asta, sultanul a dăruit armatei șase tunuri de bronz, peste care Vodă a numit șef pe maior Ion Em. Florescu, astăzi general de Divizie. Oștirea a fost îmbrăcată în haine noi, după model de mare economie. În locul chiverilor, s-au adus coifuri din Prusia, remonte de cai s-au adus din Rusia și Ungaria. S-au făcut înaintări în armată, iar în decretul său de înaintări, cum și în ordin pe oștire, a zis că nu se silește la înaintări până ce nu va cunoaște bine, în persoană, purtările și caracterul ofițerilor, atunci le va da gradele nu după vechime, ci după merit, căci meritul va păși vechimea, ca și ei să silească a onora gradele, pe cât ele sunt menite a onora pe cei ce le primesc, fiind singura răsplătire a unui ostaș.
Acest domn a organizat grănicerii din toate satele mărginașe ale Dunării, care făceau serviciul cu schimbul la pichetele fruntariilor dunărene și muntene, având fiecare frontieră câte un inspector cu gradul de colonel. El a făcut șoselele pe Prahova, până la Predeal, precum și pe Olt, din Călimănești până la Râu-Vadului, spărgând munții de piatră cu iarbă de pușcă;