Legea nr. 2/1968, republicată în 1981/Anexa 1 - Municipiul București

MUNICIPIUL BUCURESTI

Municipiul Bucuresti, Capitala Republicii Socialiste Romania, se compune din 6 sectoare:

  • Sectorul 1
  • Sectorul 2
  • Sectorul 3
  • Sectorul 4
  • Sectorul 5
  • Sectorul 6


DELIMITAREA SECTOARELOR MUNICIPIULUI BUCURESTI

Sectorul 1


Situat in partea de nord-vest a municipiului, cuprins intre sectoarele 2 si 6, are urmatoarea delimitare:


Incepand de la intersectia bulevardului 1848, cu bulevardul Republicii si bulevardul Nicolae Balcescu, limita de sud urmeaza traseul: piata Nicolae Balcescu (exclusiv), bulevardul Republicii (exclusiv) pina la intersectia cu calea Victoriei, in continuare bulevardul Gheorghe Gheorghiu-Dej (exclusiv) pina la podul Elefterie.

Spre sud-vest limita continua pe firul riului Dimbovita de la podul Elefterie pina la strada Stefan Furtuna, pe strada Stefan Furtuna (exclusiv) pina la calea Plevnei, pe calea Plevnei (exclusiv) pina la intersectia Orhideelor cu calea Giulesti, calea Giulesti (exclusiv) pina la Drumul Carierei, Drumul Carierei (inclusiv) pina la linia caii ferate Bucuresti-Rosiori, linia caii ferate Bucuresti-Rosiori pina la linia caii ferate de centura.

Limita nord-vestica urmeaza calea ferata de centura pina la liziera vestica a padurii Tunari.

Spre est limita o constituie o linie conventionala care porneste de la liziera vestica a padurii Tunari pina la strada Vadul Moldovei (inclusiv), continua pe aceasta strada cuprinzind si gradina zoologica Baneasa, continua spre sud pina la intersectia caii ferate Bucuresti-Constanta cu soseaua Pipera. De la aceasta intersectie limita urmeaza traseul pe soseaua Pipera (exclusiv), calea Floreasca (inclusiv), strada Polona (inclusiv) pina la piata Alexandru Sahia (exclusiv), strada Xenopol, strada Pictor Verona pina la intersectia cu strada Pitar Mosi, strada Pitar Mosi pina la strada C. A. Rosetti, strada C. A. Rosetti pina la bulevardul Nicolae Balcescu, bulevardul Nicolae Balcescu pina la intersectia cu bulevardul Republicii (toate inclusiv);

Sectorul 2

Situat in partea de nord-est a municipiului, cuprins intre sectoarele 1 si 3, are urmatoarea delimitare:

Incepand de la intersectia bulevardului Republicii cu bulevardul Nicolae Balcescu, limita de vest a sectorului urmeaza traseul: piata Nicolae Balcescu, bulevardul Nicolae Balcescu pina la strada C. A. Rosetti, strada C. A. Rosetti pina la strada Pitar Mosi, strada Pitar Mosi pina la strada Pictor Verona, strada Pictor Verona pina la strada Xenopol, strada Xenopol (toate exclusiv) pina la piata Alexandru Sahia, piata Alexandru Sahia (inclusiv), strada Polona, calea Floreasca (ambele exclusiv), soseaua Pipera (inclusiv) pina la intersectia cu calea ferata Bucuresti-Constanta.

Spre nord limita sectorului o constituie linia de cale ferata Bucuresti-Constanta pina la gara Pantelimon (exclusiv).

Spre est limita urmeaza traseul caii ferate de legatura Pantelimon-Obor pina la lacul Fundeni, urmind apoi spre est cursul riului Colentina pina la soseaua Pantelimon.

Spre sud limita o constituie soseaua Pantelimon pina la intersectia cu soseaua Vergului, soseaua Vergului pina la strada Morarilor, bulevardul Muncii de la intersectia cu strada Morarilor pina la intersectia cu soseaua Mihai Bravu, piata Muncii (inclusiv), in continuare pe calea Calarasi pina la intersectia cu strada Romulus (toate exclusiv), strada Romulus pina la intersectia cu strada Mintuleasa, strada Mintuleasa pina la strada Negustori, strada Negustori pina la bulevardul Hristo Botev (toate inclusiv), bulevardul Hristo Botev pina la bulevardul Republicii, bulevardul Republicii pina la intersectia cu bulevardul 1848 si bulevardul Nicolae Balcescu, piata Nicolae Balcescu (toate exclusiv).

Sectorul 3

Situat in partea de sud-est a municipiului, cuprins intre sectoarele 2 si 4, are urmatoarea delimitare:

Incepind de la intersectia bulevardului Republicii si bulevardului Gheorghe Gheorghiu-Dej cu calea Victoriei, limita de nord urmeaza traseul: bulevardul Republicii pina la bulevardul Hristo Botev, bulevardul Hristo Botev (ambele inclusiv) pina la strada Negustori, strada Negustori pina la intersectia cu strada Mintuleasa, strada Mintuleasa pina la strada Romulus, strada Romulus (toate exclusiv) pina la calea Calarasi, calea Calarasi pina la intersectia cu soseaua Mihai Bravu, piata Muncii, in continuare bulevardul Muncii pina la strada Morarilor, strada Morarilor (exclusiv) pina la intersectia cu soseaua Vergului, soseaua Vergului (exclusiv) pina la soseaua Pantelimon, soseaua Pantelimon (exclusiv) pina la riul Colentina, pe firul riului (exclusiv) pina la soseaua Pantelimon, soseaua Pantelimon (exclusiv) pina la riul Colentina pina la strada Peles (toate inclusiv).

Spre est limita este formata de strada Peles (inclusiv), pasajul C.F.R. gara Catelu, pe linia caii ferate Bucuresti-Oltenita, pe limita vestica a Intreprinderii de cabluri si materiale electroizolante si a Intreprinderii de mono si policristale de siliciu, pe Drumul intre Tarlale (inclusiv) de la strada Ghetu Anghel pina la limita de nord a satului Catelu, comuna Glina. De aici urmeaza limita de nord a satului Catelu pina la bulevardul Ion Sulea, pe limita de est a Intreprinderii "Cartonajul" si Autobazei I.T.B., pe limita de sud a acestei autobaze si a bazei de productie a Ministerului Constructiilor Industriale, de unde printr-o linie conventionala spre sud, limita se inscrie pina la riul Dimbovita.

Limita de sud urmeaza firul riului Dimbovita pina la piata Natiunile Unite (exclusiv).

Limita de vest o constituie calea Victoriei (inclusiv) pina la intersectia acesteia cu bulevardul Gheorghe Gheorghiu-Dej si bulevardul Republicii.

Sectorul 4

Situat in partea de sud a municipiului, cuprins intre sectoarele 3 si 5, are urmatoarea delimitare:

Incepind din piata Natiunile Unite (inclusiv), limita de nord o constituie firul riului Dimbovita pina Ia circa 1800 m est de podul de pe Dimbovita de pe soseaua Vitan-Birzesti.

Spre est limita o constituie o linie conventionala cu directia sud-vest pina la Drumul Cheile Turzii. Se continua pe Drumul Cheile Turzii, pe strada Pechiu Ion pina la soseaua Berceni, pe soseaua Berceni pina la linia de centura (toate inclusiv) cuprinzind si cimitirul Berceni.

Limita de sud o constituie linia de centura, circa 2400 m spre vest de la soseaua Berceni, cuprinzind si unitatea si depozitul de colectare a metalelor din cadrul Ministerului Industriei Metalurgice.

Limita sud-vestica este conventionala, inscriindu-se de la linia de centura cu directia nord-vest pina la Drumul Bercenarului, continua pe Drumul Bercenarului (inclusiv) pina la soseaua Giurgiului.

Limita de vest a sectorului se inscrie pe soseaua Giurgiului, calea Serban Voda pina la intersectia cu strada Mitropolitul Iosif, pe strada Mitropolitul Iosif, strada Mitropolitul Veniamin Costache pina la strada Cutitul de Argint, strada Cutitul de Argint, strada Serg. major Ancuta Ilie (toate inclusiv), pe limita incintei I.T.A. Bucuresti (inclusiv), pina la strada Fabrica de Chibrituri, strada Fabrica de Chibrituri (exclusiv) pina la strada Mitropolitul Filaret, pe strada Mitropolitul Filaret pina la strada Gazelei, strada Gazelei pina la calea Rahovei, calea Rahovei (toate inclusiv) pina la strada Antim, strada Antim, strada Sfintii Apostoli pina la strada Apolodor, strada Apolodor (toate exclusiv) pina la piata Natiunile Unite (inclusiv).

Sectorul 5

Situat in partea de sud-est a municipiului, cuprins intre sectoarele 4 si 6, are urmatoarea delimitare:


Incepind de la intersectia bulevardului Gheorghe Gheorghiu-Dej si bulevardului Republicii cu calea Victoriei, limita de est a sectorului urmeaza traseul: calea Victoriei pina la piata Natiunile Unite (ambele exclusiv), strada Apolodor pina la strada Sfintii Apostoli, pe strada Sfintii Apostoli pina la strada Antim, strada Antim (toate inclusiv) pina la calea Rahovei, calea Rahovei pina la intersectia cu strada Gazelei, pe strada Gazelei, pe strada Mitropolitul Filaret (toate exclusiv) pina la strada Fabrica de Chibrituri, pe strada Fabrica de Chibrituri (inclusiv), pe limita incintei I.T.A. Bucuresti (exclusiv), strada Serg. major Ancuta Ilie, pe strada Cutitul de Argint pina la strada Mitropolitul Veniamin Costache, pe strada Mitropolitul Veniamin Costache pina la strada Mitropolitul Iosif, pe strada Mitropolitul Iosif, calea Serban Voda, soseaua Giurgiului (toate exclusiv) pina la linia de cale ferata Bucuresti-Giurgiu.

Limita sud-estica este formata de o linie conventionala spre vest de la intersectia caii ferate Bucuresti-Giurgiu cu soseaua Giurgiului pina la strada Orsova, pe strada Orsova (inclusiv) pina la Bucuresti-Magurele. Limita continua cu o linie conventionala de la intersectia soselei Bucuresti-Magurele cu strada Orsova, spre nord-vest pina la drumul ce face legatura cu gara Virteju; se continua pe acest drum cu directia nord-est pina la strada Botorca, pe strada Botorca (inclusiv) pina la strada Simfoniei; de la strada Simfoniei spre sud-vest pe drumul ce face legatura cu strada Piatra Soimului, pe strada Draganul (exclusiv) intersectind soseaua Alexandriei in dreptul km 8, apoi statia de pompare a Intreprinderii canal-apa Bucuresti, urmeaza strada Ghidiceni spre sud-vest circa 800 m, de unde continua cu o linie conventionala pina la prelungirea Ghencea la intersectia cu intrarea Floarea Galbena cuprinzind si Statiunea experimentala de plante medicinale Bucuresti.


Spre nord limita sectorului urmeaza traseul: prelungirea Ghencea de la intrarea Floare Galbena pina la strada Alexandru Moghioros, pe bulevardul Ghencea pina la intersectia cu calea 13 Septembrie, de unde se inscrie pe Drumul Sarii, bulevardul Geniului, soseaua Cotroceni pina la riul Dimbovita (toate exclusiv), de unde urmeaza firul riului Dimbovita pina la podul Elefterie, in continuare pe bulevardul Gheorghe Gheorghiu-Dej (inclusiv) pina la intersectia cu calea Victoriei.

Sectorul 6

Situat in partea de vest a municipiului, cuprins intre sectoarele 1 si 5, are urmatoarea delimitare:

Incepind de la intersectia riului Dimbovita cu strada Stefan Furtuna si soseaua Cotroceni, limita de est a sectorului urmeaza traseul: soseaua Cotroceni, bulevardul Geniului, Drumul Sarii (toate inclusiv) pina la intersectia cu calea 13 Septembrie si bulevardul Ghencea.

Spre sud limita sectorului urmeaza traseul: bulevardul Ghencea, prelungirea Ghencea (ambele inclusiv) pina la intrarea Floarea Galbena.

Spre vest limita o constituie o linie conventionala care porneste din dreptul intrarii Floarea Galbena pina la complexul de sere floricole (exclusiv), pe limita de sud si de est a acestuia pina la strada Emil Bodnaras, pe strada Emil Bodnaras (inclusiv) spre vest pina la linia caii ferate de centura spre nord, apoi pe aceasta linie ferata pina la canalul Arges, canalul Arges, pina la statia Intreprinderii canal-apa Bucuresti, de aici pe canalul deversor pina la riul Dimbovita, se continua pe riul Dimbovita pina la Drumul Morii.

Spre nord sectorul este limitat pe traseul caii ferate Bucuresti-Rosiori, incepind de la Drumul Morii pina la Drumul Carierei (exclusiv), calea Giulesti pina la intersectia cu soseaua Orhideelor, in continuare pe calea Plevnei pina la strada Stefan Furtuna, pe strada Stefan Furtuna pina la riul Dimbovita (toate inclusiv).