Pagină:Dimitrie R. Rosetti - Între Capșa și Palat.djvu/161

Sari la navigare Sari la căutare
Această pagină nu a fost verificată

uni.

Spre exemplu, spre a ne scobi în nas, aș destina în mod expres numai uzul mînei stîngi precum și pentru prestarea jurămîn-tului martorilor de meserie. Asemenea cînd e vorba de a păcăli pe aproapele nostru, ’1 am «pune la mînă...» însă tot la mîna stîngă, nici odată la cea dreaptă. In schimb, odată stabilită egalitatea acestor ambe membre, aș propune să se recunoască validitatea așa numitelor căsătorii ude la main gauche».

Nădăjduesc că grație timpului și progresului, d-nu John Jachson, întemeetorul societăței despre care vorbesc, va fonda și cîte-va sucursale, menite să ne învețe a ne sluji în mod uniform de ambele picioare și de ambii ochi. E în realitate mai mult de cît regretabil năravul intrat în moravurile noastre, de a nu face coconițelor de cît cu ochiul stîng, și a nu da de cît cu piciorul drept în patrontașiul mojicilor !

Totuși, are să i se înfunde d-lui John Jachson, cînd după ce va fi realizat înlocuirea printr’o gimnastică uniformă a tuturor membrelor corpului cari sunt perechi, îi va veni rîndul să cugete la părțile