Biblia/Vechiul Testament/Cartea întâi a Regilor/Capitolul 27

Jump to navigation Jump to search
←←Capitolul 26 Biblia de [[Autor:{{{autor}}}|{{{autor}}}]]
(Vechiul Testament, Cartea întâi a Regilor, Capitolul 27)
Capitolul 28→→


 1. Atunci și-a zis David în inima sa: "Voi cădea cândva în mâinile lui Saul și nu-mi rămâne nimic mai bun decât să fug în țara Filistenilor; astfel Saul va înceta de a mă mai căuta prin toate meleagurile lui Israel, iar eu voi scăpa din mâna lui".
 2. S-a sculat deci David și a plecat el însuși și cei șase sute de bărbați care erau cu el, la Achiș, fiul lui Maoc, regele Gatului.
 3. Și a trăit David la Achiș în Gat, el și oamenii lui, fiecare cu familia sa, David și amândouă femeile sale, Ahinoam izreeliteanca și Abigail carmeliteanca, fosta femeie a lui Nabal carmelitul.
 4. Și i s-a spus lui Saul că David a fugit în Gat și nu s-a mai apucat să-l caute.
 5. David însă a zis către Achiș: "De am aflat trecere înaintea ta, atunci să mi se dea loc în una din cetățile țării și voi locui acolo; la ce să locuiască robul tău în cetatea regelui împreună cu tine?"
 6. Atunci i-a dat Achiș Țiclagul și de aceea Țiclagul a rămas al regilor Iudei până astăzi.
 7. Tot timpul cât a trăit David în țara Filistenilor a fost un an și patru luni.
 8. În vremea aceea a ieșit David cu oamenii săi și au năvălit asupra Gheșurenilor, Ghirzenilor și Amaleciților, care locuiau demult această țară până la Șur și până la țara Egiptului.
 9. Și a pustiit David tara aceea și n-a lăsat în viață nici bărbat, nici femeie; iar oile și boii, asinii, cămilele și lucrurile le-a luat și, întorcându-se, a venit la Achiș.
 10. Iar Achiș a zis către David: "Asupra cui ai năvălit acum?" Răspuns-a David: "Asupra laturii de miazăzi de Ierahmeel și asupra laturii de miazăzi a Cheneilor".
 11. și nu a lăsat David în viață nici bărbat, nici femeie, nici n-a adus în Gat, zicând: "Aceștia ar putea să ne pârască și să zică: Așa a fost David și astfel a fost purtarea lui în timpul șederii lui în țara Filistenilor".
 12. Și s-a încrezut Achiș în David, zicând: "Acesta a ajuns să fie urât poporului său Israel și va fi pe veci sluga mea".


▲ Începutul paginii.