Wikisource:Scriptoriu/Arhivă/2010/08

Warning Aceasta este o arhivă de discuții creată în august 2010, deși este posibil ca nu toate mesajele să dateze din acea lună. Vă rugăm să nu adăugați comentarii noi în această pagină. Vedeți discuția curentă sau indexul arhivei.

Cooperare cu alte proiecte similare[modifică]

Bună ziua,

Mă bucur că Wikisource face accesibilă cultura românească tuturor. Recent am fost dezamăgit că pe Amazon există doar o singură carte în format Kindle în limba română, având în vedere că Amazon oferă gratuit peste 1.800.000 de cărți ieșite din copyright. Același lucru l-am observat și pe proiectul Gutenberg, unde se găsește un singur text în limba română.

Pentru a accesa Wikisource este nevoie de internet și webbrowser, dacă textele ar fi accesibile în formatele MOBI, EPUB, etc. cărțile ar putea fi citite pe dispozitive gen Kindle, Nook, și alte cititoare electronice.

Mulțumesc

Google Books oferă destul de multe cărți în limba română din domeniul public și care pot fi descărcate în format .pdf. Dacă veți căuta pe Wikisource veți găsi autori români pe a căror pagină există legături către carțile lor disponibile la Google Books.
O altă sursă de cărți românești în format digital este Internet Archive și care oferă cărțile în mai multe tipuri de formate.
Puteți prelua textul oricărui articol din Wikisource pe care mai apoi să îl puneți în orice format doriți. Kindle, de exemplu, poate citi formatul .txt. Chiar dacă textele ar fi disponibile în format MOBI, EPUB tot veți avea nevoie de acces la Internet pentru a le descărca.
Amazon este un site comercial și scopul lor final este de a vinde, nu de a oferi cărți în mod gratuit. Probabil aveți mai multe șanse căutând site-uri românești care comercializează cărți in format digital. Mvelam 4 august 2010 16:58 (EEST)[răspunde]