Wikisource:Scriptoriu/Arhivă/2006/02

Warning Aceasta este o arhivă de discuții creată în februarie 2006, deși este posibil ca nu toate mesajele să dateze din acea lună. Vă rugăm să nu adăugați comentarii noi în această pagină. Vedeți discuția curentă sau indexul arhivei.

Aranjare în pagină[modifică]

Am adăugat un articol însă nu reușesc să-l aranjez corect în pagină. Cum trebuie să procedez pentru a comunica editorului ca următoarea propoziție trebuie să înceapă pe un rând nou? Deși tastez enter și, la introducere totul este aparent corect, după salvare/previzualizare propozițiile apar una după alta \"lipite\" (fără a se trece la un nou rând). Problema este evidentă dacă doresc să introduc un dialog. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 193.226.83.73 (discuție • contribuții).

Trebuie să lași un rând liber. Bogdan 13 februarie 2006 09:46 (UTC)

Alineat[modifică]

Pentru a lasa alineat am observat ca este suficient să introduc două puncte la inceputul rândului. Totuși, în majoritatea articolelor utilizatorii nu lasă alineat ci doar încep fraza pe un rând nou. Cum este corect? Miron 13 februarie 2006 9:59 (UTC)

Două puncte face ca tot textul să fie mutat mai la dreapta. Eu îl folosesc al poezii, la proză folosind rândurile libere. Bogdan 16 februarie 2006 22:58 (UTC)

Imagini[modifică]

Am incarcat o poza cu Revolutionarii de la '48. Dar nu am inteles care sunt problemele referitoare la upload-area pozelor (link-urile din pagina respectiva nu prea functionau) si nici cum as putea incarca o poza mare (sa zicem 1-2Mb) care sa apara in text sub forma de thumbnail. Cat priveste pagina dedicata pozei e infioratoare. Cum pot sterge toate meta-datele alea de acolo care nu intereseaza pe nimeni.

toate bune
Razvan Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Razvan Paraianu (discuție • contribuții).
Niște documentație a folosirii sintaxei wiki se găsește la Wikipedia în română. Metadatele sunt incluse în fișierul JPG de programul de scanare. Există niște programe care le pot elimina. Bogdan 17 februarie 2006 15:06 (UTC)