Wikisource:Administratori

(Redirecționat de la WS:ADMINI)
Jump to navigation Jump to search
Pagina comunităţii Administratori Arhivă
Scurtătură:
WS:ADMINI
Această pagină oferă informații legate administratorii actuali ai Wikisource în limba română (vedeți și lista administratorilor generată de software).

Vedeți și:

Despre administrație
Politica administratorilor

Administratori actuali

Nominalizări

Nominalizările ale căror procese de votare au luat sfârșit sunt arhivate.

NGC 54

Motiv

  • Patrulez Wikisource în română din 17 septembrie 2019. Am început de câteva luni să patrulez (aproape) zilnic Wikisource în română. La Wikipedia în română sunt administrator din 3 aprilie 2020. În plus, un wiki merge mai bine cu mai mulți administratori, dacă se întâmplă ca unul sau câțiva dintre administratori să fie inactivi pentru câteva zile. --NGC 54 (discuție | contribuții) 25 septembrie 2020 11:35 (EEST)
  • Câteva întrebări cu caracter facultativ:
    • Cum apreciați utilitatea proiectului comparată cu a wikipediei?
    • Ce strategii credeți că ar putea mări numărul de contribuitori?
    • Ce fel de documente ați dori personal să vedeți mai mult pe ro.wikisource?--Mishuletz (discuție) 29 septembrie 2020 08:35 (EEST)
„Cum apreciați utilitatea proiectului comparată cu a wikipediei?” Wikisource este într-adevăr un proiect mult mai mic și mult mai necunoscut decât Wikipedia. Este mai puțin utilizat decât Wikipedia; pentru un cititor, Wikipedia îți poate fi utilă dacă vrei să afli informații enciclopedice; Wikisource îți poate fi utilă davă vrei să citești un text anume sau texte, în general.
„Ce strategii credeți că ar putea mări numărul de contribuitori?” Există mesaj la MediaWiki:Anonnotice și există mesaje de bun venit. O posibilitate ar fi organizarea unui concurs; dar în genereal, nou-veniții participă (doar) dacă există premii fizice, iar după terminarea concursului, șansele ca acei nou-veniți să nu mai contribuie sau să contribuie rar sunt destul de mari. Având în vedere că pe ro.wp se înregistrează zilnic mult mai mulți utilizatori, Wikisource, Wikționar, Wikivoyage, Wikicitat, Wkimanuale și Wikiștiri ar putea fi menționate la ro:w:Format:Bun venit (eu am aflat de Wikisource de pe Wikipedia). S-ar putea introduce sistemul „Featured texts” și la ro.ws; este bine ca Pagina principală să fie actualizată cât mai des.
„Ce fel de documente ați dori personal să vedeți mai mult pe ro.wikisource?” Basme, fabule și poezii. --NGC 54 (discuție | contribuții) 29 septembrie 2020 12:43 (EEST)

Pro

Contra

Comentarii